Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Lättade restriktioner för barn- och ungdomsidrotten

Under gårdagen meddelade regeringen om lättade restriktioner för barn- och ungdomsidrotten, ett beslut som är efterlängtat av svensk konståkning.

Vid en pressträff torsdagen den 21 januari meddelade regeringen att rekommendationerna om stängning av verksamheter som drivs av staten, regioner och kommuner och inte anses ”nödvändiga" förlängs till den 7 februari – med undantag för barn födda 2005 och senare. Det innebär att kommunerna nu kan öppna upp idrottsanläggningar för de som är födda 2005 eller senare.

 Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterade vikten av idrott och rörelse för barn och ungdomar även under pågående pandemi, men också att situationen i samhället är allvarlig med fortsatt hög smittspridning. Det är därför viktigt att pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats. för träning och idrott följs när anläggningarna öppnas upp för verksamhet igen.

Personer födda 2004 eller tidigare får tyvärr vänta med att återgå till träning i kommunala anläggningar. För denna målgrupp gäller fortsatt träning utomhus som kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

Länk till Regeringens pressmeddelande: https://www.regeringen.se/artiklar/2021/01/forlangningar-av-nationella-restriktioner/ Länk till annan webbplats.

Svenska Konståkningsförbundet kommer inom kort återkomma med uppdaterade rekommendationer för svensk konståkning.

 

 Foto: Minna Kujanpää

Publicerad: 2021-01-22

Senast uppdaterad: 2021-01-22

Samarbetspartners

Sponsorer