Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Dags att ansöka om kompensationsstöd för kvartal 4

Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för covid-19. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.

Ansökan för kompensationstöd kvartal 4 öppnades idag och är öppen till den 26 januari kl. 12:00. Kompensationsstödet är en del av regeringens krispaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet vars syfte är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Hur går ansökan till?

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

I filmen nedan får du en instruktion hur ansökan går till Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., steg för steg, i IdrottOnline:


 

Vad kan föreningar söka stöd för?

  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Föreningar kan inte söka stöd för:

  • Ersättning för lön eller arvode.
  • Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.
  • Verksamhet och evenemang som inte budgeterat ett överskott, exempelvis träningsläger.
  • Föreningsdriven verksamhet och evenemang där respektive specialidrottsförbund (SF) ansvarar för ansökan (som beskrivs tidigare på den här sidan).

Här Länk till annan webbplats. hittar du mer information om kompensationsstödet.

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: kompensationsstod@rfsisu.se

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Minna Kujanpää

Publicerad: 2021-01-15

Senast uppdaterad: 2021-01-15

Samarbetspartners

Sponsorer