Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tränare i Nacka TK utsedda till Årets unga ledare och Årets förebild!

Två tränare i Nacka TK har fått utmärkelser av Nacka kommun. Linn Brahme är Årets unga ledare och Elin Bryngelsson Lidestedt är Årets förebild.

Fem utmärkelser delas i Nacka kommun ut till "personer och föreningar som har visat framstående förmåga eller gjort betydande insatser inom kultur- och fritidsområdet". Två av dessa utmärkelser, Årets förebild och Årets unga ledare, tillföll i år två tränare i  Nacka TK. Linn Brahme är Årets unga ledare och Elin Bryngelsson Lidestedt är Årets förebild.

Grattis Linn! Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets unga ledare i Nacka?

- Jättekul och överraskande! Jag hade ingen aning om att jag ens hade blivit nominerad förrän de ringde från fritidsnämnden och berättade att jag hade fått utmärkelsen.

Vad driver dig som tränare?

- Konståkning betyder mycket för mig. Det är väldigt roligt att se åkare utvecklas och få hjälpa dem på vägen. Den positiva atmosfären på träningarna ger mig energi och glädje.

Har du bestämt vad du ska använda stipendiet till?

- Jag har faktiskt inte bestämt mig än, det kanske blir ett par nya skridskor!

 

Elin, du blev utsedd till Årets förebild med motiveringen att du personifierar svensk konståknings värdeord. Stort grattis!

- Tack! Det känns jätteroligt och jag blev så rörd av att höra motiveringen och att det baserats på olika nomineringar. Jag blev väldigt överraskad också. Jag trodde de (Fritidsnämnden) ringde för att prata om något praktiskt!

Vilka är din drivkrafter som ledare?

- Definitivt åkarna och lagen! Att se ansträngningarna och tiden de lägger ner, det motiverar mig att lägga tid på dem. Det spelar ingen roll hur min dag har varit, det räcker med att träffa dem så får jag ny energi. Det bästa är att få vara med när de klarar något de inte trodde de kunde klara, oavsett om det handlar om att uppnå ett gemensamt tävlingsmål, att övervinna en rädsla eller att öka sin egen självkänsla.

Motivering : Årets unga ledare - Linn Brahme, Nacka Teamåkningsklubb
Linn är aktiv inom både skridskoskolan och med fortsättningsåkare. Linn är alltid lugn, trevlig och pedagogisk. Hon ser till att alla åkarna blir sedda och får hjälp varje träning. Extra utmärkande för Linn är att hon har en förmåga att nå fram till de allra yngsta åkarna och förklara så att dom förstår. Hon är också en av de få tränare i Sverige som kan solodans och tränar fortsättningsåkare i denna gren.

Motviering: Årets förebild - Elin Bryngelsson Lidestedt, Nacka Teamåkningsklubb

Glädje, glöd och gemenskap är konståkningsförbundets ledord. Elin personi­fierar orden med sitt stora engagemang för alla barn och ungdomar i alla team i Nacka Teamåkningsklubb. Hon samarbetar med alla tränare och åkare på ett mycket inspirerande sätt och hennes insatser har varit en av de viktigaste bidragen till att klubben växer och blivit framgångsrik. Framför allt verkar Elin för att alla åkare har roligt och trivs tillsammans.

Publicerad: 2020-12-18

Senast uppdaterad: 2020-12-18

Samarbetspartners

Sponsorer