Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Skärpta allmänna råd påverkar träning och tävling i flera regioner

Flera regioner inför nu skärpta allmänna råd i syfte att bromsa smittspridning. Inskärpningarna kommer att påverka möjligheterna till träning och tävling i Uppsala, Skåne, Västra Götaland, Östergötland och Stockholm.

Sedan tidigare har Uppsala län skärpta allmänna råd. Tisdagen den 27 oktober infördes skärpningar i råd och restriktioner i Skånelän. Här omfattas inskärpningen även av tävlande för alla åldrar samt träning för barn/ungdomar födda 2004 och tidigare. Endast nödvändiga resor är tillåtet och smittskydd Skåne avråder från resor. Smittskydd Skåne har även klargjort att personer från Skåne län inte heller ska resa utanför länet för att tävla.

I dag, den 29 oktober, skärptes råden i ytterligare tre regioner: Östergötland, Västra Götaland och Stockholm. I alla tre regioner ingår samma inskärpning i träning och tävling som för Skåne. Restriktionerna gäller ca tre veckor framåt.

Svenska Konståkningsförbundet fortsätter följa myndigheters allmänna råd och rekommendationer. Det innebär att tävlingar i berörda regioner kommer att ställas in inom samtliga kategorier: Stjärn, klubb, A-tävling och Elitserietävling.

- Det är väldigt tråkiga nyheter för svensk konståkning och för våra aktiva men det är av största vikt att vi alla tar ansvar och efterlever inskärpningarna, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig Svenska Konståkningsförbundet.

Svenska Konståkningsförbundet följer utvecklingen noga och uppdaterar kontinuerligt på vår informationssida om Covid-19. Länk till annan webbplats. 

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Följ rekommendationer, var försiktiga och ta hand om varandra!

För mer information:

Folkhälsomyndighetens info https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/ Länk till annan webbplats.

Region Stockholm: https://www.sll.se/nyheter-stockholms-lans-landsting/2020/10/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan/ Länk till annan webbplats.

Region Västra Götaland  https://www.vgregion.se/covid-19-corona/ Länk till annan webbplats.

Region Skåne: https://www.1177.se/Skane/aktuellt/aktuellt-i-skane/27-oktober-skarpta-rad-for-att-minska-smittspridning-i-skane/ Länk till annan webbplats.

Region Östergötland https://www.regionostergotland.se/ Länk till annan webbplats.

 Region Uppsala: https://regionuppsala.se/det-har-gor-vi/vara-verksamheter/halso-och-sjukvard/information-om-coronaviruset/ Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2020-10-29

Senast uppdaterad: 2020-10-29

Samarbetspartners

Sponsorer