Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Extern utredning – slutrapport bekräftar missförhållanden

Slutrapporten från den externa utredningen bekräftar de preliminära resultatens nyckelinsikter och visar att det förekommer missförhållanden inom svensk konståkning.

De viktigaste resultaten från den externa utredningen presenterades i den preliminära rapporten som kom den 5 juni 2020. Slutrapporten är mer omfattande och innehåller även underlag för utredningens genomförande, vetenskapliga källor och källhänvisningar.

Utredningen visar tydligt att svensk konståkning måste moderniseras och att det förändringsarbete som inleddes 2018 måste intensifieras på alla nivåer inom svensk konståkning. Förbundsstyrelse och personal på förbundskansliet inleder omgående ett stort arbete med analys av slutrapportens resultat, för att sedan ta fram förslag på åtgärder och handlingsplan. Förslag till åtgärder och handlingsplan diskuteras med förbundets medlemmar på Förbundsforum 15 augusti.

- Vi har nu gjort första delen av jobbet, vi har vågat ställa frågorna. Resultatet visar att vi är på rätt väg med utvecklingen av Förbundsutvecklingsplanen och den pågående strukturförändring inom Svenska Konståkningsförbundet. Nu ska vi tillsammans göra det som krävs för att skapa trygga idrottsmiljöer. Vi ska vidta åtgärder och ta fram en handlingsplan, säger Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet.

 

Länkar till den externa utredningens slutrapport samt till uppdaterad sektion av frågor och svar med anledning av slutrapporten:


Länkar till tidigare publicerade nyheter om den externa utredningens preliminära resultat:

Publicerad: 2020-06-30

Senast uppdaterad: 2020-06-30

Samarbetspartners

Sponsorer