Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stora kliv framåt för VM-organisationen med nyskapande site visit!

Denna vecka välkomnas delegater från ISU till traditionell men samtidigt otraditionell site visit inför VM 2021. Vanligen samlas delegater samt arrangörer på plats i värdstaden men i pandemins spår sker site visit digitalt.

Site visit innebär att Svenska Konståkningsförbundet som mästerskapsarrangör i detalj presenterar hela upplägget för VM för Internationella Skridskounionens (ISU) delegater, IMG, TV-bolag och eventkoordinator. Allt från organisation, ekonomi, biljettförsäljning, ceremonier, tränings- och tävlingsschema till hotell, sponsorer, arenalayout och mycket mera presenteras och stäms av mot de gedigna arrangörsreglerna. Från början skulle traditionell site visit ägt rum sista veckan i april men på grund av Covid-19 fick man tänka om. Istället för att ställa in ställde vi om, till en digital site visit.

Igår inleddes det fyra dagar långa mötesmaratonet och feedbacken från ISU har varit uteslutande positiv på de långt framskridna planerna för VM2021.

- Med hjälp av digitala lösningar uppfyller vi ett av mästerskapens tre ledord om nytänkande redan nu under Site Visit. Det känns väldigt spännande att vi tillsammans med ISU kan ta detta stora kliv framåt i planeringen av VM i Stockholm nästa år, säger Ulrika Molin, projektledare VM i Konståkning 2021.

Publicerad: 2020-05-27

Senast uppdaterad: 2020-05-27

Samarbetspartners

Sponsorer