Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Beslut om att verka för en fristående nationell antidopingorganisation

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att arbetet mot doping bör organiseras i en fristående nationell antidopingorganisation.

World Anti-Doping Agency (WADA) beslutade den 7 november 2019 att en ny världsantidopingkod ska träda i kraft den 1 januari 2021. I praktiken innebär detta nya regler för hur dopingarbetet ska bedrivas och organiseras.

Riksidrottsförbundet (RF)  är Sveriges Nationella Antidopingorganisation. RF arbetar kontinuerligt med antidopingarbetets organisation för bästa effekt samt för att säkerställa att antidopingskoden följs. Tillsammans med representanter från olika specialidrottsförbund har RF efter att den nya världsantidopingkoden presenterats sett över organisationen av antidopingarbetet i Sverige.

20 april tog Riksidrottsstyrelsen beslutet att verka för en fristående nationell antidopingorganisation.

Läs mer om beslutet och antidopingarbetet i Sverige på Svensk Antidoping. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-04-22

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Samarbetspartners

Sponsorer