Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uppdaterade allmänna råd tillåter matcher och tävlingar för unga

Folkhälsomyndighetens allmänna råd fortsätter gälla inom idrotten men med en uppdatering att matcher och tävlingar för barn och unga upp till 18 år är tillåtet om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.

Igår publicerades en uppdatering av de allmänna råden för idrotten där barn och ungdomar (under 18 år) nu tillåts spela matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. Länk till annan webbplats. Det innebär att barn- och ungdomsidrotten är undantagna den tredje punkten i Folkhälsomyndighetens allmänna råd som gäller idrotten.

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

Undantaget gäller om riskbedömning görs, övriga fyra råd (se ovan) följs och att hänsyn tas till  förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information

Folkhälsomyndighetens uppdaterade allmänna råd för idrotten Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2020-04-17

Senast uppdaterad: 2020-04-17

Samarbetspartners

Sponsorer