Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Välkommen Bertil Ahlqvist - ny förbundschef

Nu är det äntligen klart vem som ska leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Vi välkomnar Bertil Ahlqvist. Bertil kommer närmast från Friluftsfrämjandet där han sedan 2015 arbetat som Verksamhetschef för Region Mälardalen.


Bertil är civilekonom i internationell företagsekonomi och har en gedigen bakgrund både från näringslivet och civilsamhället. Inom idrotten och föreningslivet har han haft flertalet styrelseuppdrag samt arbetat som föreningsledare.

Inom näringslivet har Bertil jobbat med affärsutveckling, varumärkesstrategi och projektledning främst inom Life-science industrin, både nationellt och internationellt.

- Vi är väldigt glada och ser med stor tillförsikt fram emot att Bertil blir vår Förbundschef. Med gedigen erfarenhet från strategi och visionsarbete, marknadsföring, påverkansarbete och ett starkt engagemang för idrott och rörelse genom hela livet kommer Bertil inom många områden att starkt bidra till vårt fortsatta arbete mot Strategi 2026,  säger Katarina Henriksson, förbundsordförande.

Bertil tillträder tjänsten den 15 augusti men kommer att påbörja arbetet så smått redan från och med april månad. Närmare presentation av Bertil kommer i augusti.

Publicerad: 2020-03-23

Senast uppdaterad: 2020-03-23

Samarbetspartners

Sponsorer