Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska Konståkningsförbundet har beslutat avsluta tävlingssäsongen 2019/2020

Mot bakgrund av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten och Regeringen,som kommunicerades vid presskonferens idag, har Svenska Konståkningsförbundets styrelse beslutat om att svensk konståknings aktiviteter inte ska bidra till ökad smittspridning

Med anledning av detta ställer vi in säsongens samtliga återstående tävlingar från och med den 17 mars. Det innefattar Elitseriefinalen, DM, A-, Klubb- och Stjärntävlingar.

Vi är medvetna om att beslutet medför stora utmaningar för våra föreningar och distrikt men vet att det kommer att mötas med full förståelse från alla aktiva och ledare utifrån rådande läge.

Med anledning av de beslut som nu fattats kommer Förbundsstyrelsen att se över hur delar av regelverket ska tillämpas.

Vad gäller föreningars och distrikts övriga aktiviteter såsom isshower, tester och träningsläger uppmanas alla att göra en riskbedömning utifrån FHM:s direktiv för att fatta beslut om att genomföra eller ställa in . https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att arrangemang med över 500 personer inte får genomföras enligt Regeringsbeslut 11 mars.

Publicerad: 2020-03-17

Senast uppdaterad: 2020-03-17

Samarbetspartners

Sponsorer