Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

VM i Montreal ställs in

Myndigheterna i Quebec har idag meddelat att VM i Montreal ställs in på grund av coronaviruset.

VM-tävlingarna som skulle inletts om en vecka i Montreal, Kanada, har nu efter en tids spekulation ställts in på grund av coronavirusets snabba spridning över världen. Internationella Skridskounionen (ISU) fick idag besked om beslutet från myndigheterna i Quebec och skriver på sin hemsida att de har full förståelse för att mästerskapet ställs in.

Svenska Konståkningsförbundets ordförande, Katarina Henriksson kommenterar:

- Det är ett väldigt tråkigt besked för alla inblandade. Våra svenska åkare, Nikolaj Majorov och Matilda Algotsson har sett fram emot att få debutera i VM-sammanhang och jag vet att SkateCanada har arbetat väldigt hårt för att skapa ett arrangemang i världsklass. Den svenska VM-organisationen har också sett fram emot att få presentera sig och konceptet inför VM-2021 i Stockholm. Med tanke på den rådande situationen är det rätt beslut att ställa in årets VM.

Läs ISUs pressmeddelande här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2020-03-11

Senast uppdaterad: 2020-03-11

Samarbetspartners

Sponsorer