Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Regeringsbesked - Förbud för större evenemang

Under kvällen tog Regeringen efter förslag från Folkhälsomyndigheten beslut om att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. Förbudet gäller tillsvidare och i hela landet.

Beslutet fattades efter att Folkhälsomyndigheten tidigare under dagen gjort en hemställan till regeringen med anledning av tisdagens höjda risknivå för spridning av coronaviruset. Regeringen har i enlighet med förslaget beslutat att sammankomster som väntar fler än 500 besökare inte ska genomföras.

Vad innebär det för svensk konståkning nationellt?

Svenska Konståkningsförbundet har ikväll beslutat att förbundstävlingen SKF-trofén ska genomföras utan publik och endast vara öppna för åkare, tränare, tekniska funktionärer, arrangörsstab och arenapersonal. Information om övriga tävlingar kommer inom kort.

Vi vill återigen påminna om att beslut om att delta eller inte vid tävling är individens, eller målsmans om den aktive är under 18 år. Allas situation är unik och sjukdomshistorik i familj eller närmaste omgivning kan påverka individens förhållningssätt till coronaviruset.

Vi vill be aktiva, ledare, arrangörer, tekniska funktionärer, föräldrar mfl som har sjukdomssymptom eller nyligen besökt riskområden att stanna hemma.

Förbudet för större evenemang innebär även andra evenemang, till exempel isshower som samlar fler än 500 personer.

Svenska Konståkningsförbundet fortsätter att bevaka utvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters bedömningar samt rekommendationer.

Vi återkommer inom kort med mer information kring övriga mötesplatser.

 

Detta kan du göra för att begränsa smittspridning:

• Stanna hemma om du har symptom
• Tvätta händerna ofta, med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.
• Ta med handsprit - det kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt
• Undvika att röra vid ansikte eller ögon
• Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk
• Håll dig uppdaterad om Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om du nyligen varit i något av de riskområden som listas på Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har sjukdomssymptom, ska du kontakta sjukvården

Publicerad: 2020-03-11

Senast uppdaterad: 2020-03-11

Samarbetspartners

Sponsorer