Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Personrekord, glädjetårar och spänning i Tallinn

Junior-VM 2020 är över för den svenska truppen bestående av Nikolaj Majorov, Emelie Ling och syskonparet Greta och John Crafoord. Med sig hem i bagaget tar de personrekord, fina prestationer och värdefulla erfarenheter inför framtiden.

Först ut i svenska truppen var Nikolaj Majorov som gjorde sitt tredje JVM. I ett  starkt och jämnt startf'ält tog sig Nikolaj till final efter en 14:e plats i kortprogrammet. Med en 12:e plats i friåkningen klättrade den svenske mästaren till en 13:e plats totalt. Sedan tidigare har Nikolaj en 31 plats och en 21 plats från JVM på meritlistan. Härnäst väntar VM i Montreal.

Syskonparet Greta och John Crafoord debuterade i JVM-sammanhang och det blev en debut med mersmak. Paret har en längre tids skadeproblem bakom sig och har inte kunnat träna och tävla som planerat. JVM var parets andra internationella tävling för denna säsong och innebar ett rejält styrkebesked med personligt rekord i båda programmen och en totalpoäng på 124.31. Greta och John slutade på en en 15 plats. 

Debuterade på JVM gjorde även Emelie Ling som stod inför den tuffa uppgiften att kvalificera sig till lördagens final i det starka startfältet med 48 startande och endast 24 platser till finalen. Emelie levererade ett säkert program med fina trippelhopp och piruetter med hög svårighetsnivå. Knutna nävar, glädjetårar och personligt rekord! Det blev en lång och spännande väntan för att se om det skulle räcka till final. Det räckte inte hela vägen denna gång och Emelie slutade på en 28 plats, endast 2 poäng från finalen. 

Grattis till åkare och tränare i årets JVM-trupp till fina prestationer! 

För er som inte kunde följa tävlingarna live kan ni se hela tävlingen på https://www.youtube.com/user/SkatingISU Länk till annan webbplats. .

Publicerad: 2020-03-07

Senast uppdaterad: 2020-03-07

Samarbetspartners

Sponsorer