Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Anita på 18:e plats i EM-finalen

Årets sista final i Europamästerskapen handlade framförallt om vem av de tre ryskorna som skulle ta segern. För Anita Östlund var en placering topp-10 inom räckhåll men då gällde det att upprepa succén i kortprogrammet.

Anita Östlund fick en tuff start i friåkningen med ett fall i den inledande trippel flipen. Det blev två misstag till i de följande hoppen men Anita jobbade sig därefter in i programmet och avslutade starkt med bland annat en fin trippel salcow. I ett starkt startfält i damernas EM-final blev de tekniska missarna lite för många för Anita som slutade på en 18:e plats.

Som väntat blev det ryskt i topp genom den unga trion Alena Kostornaya, Anna Shcherbakova och Alexandra Trusova. Ryssland tog hem 10 av de totalt 12 medaljerna som delades ut under årets EM.

Publicerad: 2020-01-27

Senast uppdaterad: 2020-01-30

Samarbetspartners

Sponsorer