Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Majorov på 15:e plats i årets EM

Nikolaj Majorov lyckades hålla nerverna i styr även i gårdagens EM-final och slog till med ytterligare ett personbästa.

I gårdagens EM-final rev Nikolaj Majorov av en felfri friåkning till soundtracket från Familjen Addams. Med höga hopp, piruetter med högsta svårighetsnivå, en fantastisk stegsekvens till musiken och en härlig presentation avslutade Nikolaj programmet med näven i luften. Inte ens ett näsblod kunde störa Luleåbons beslutsamhet i jakten efter ett nytt personbästa och en klarad kvalpoäng till vårens VM.  En nervös väntan i kiss & cry förbyttes till glädje och lättnad då poängen ropades upp. 138,18 innebär ett nytt personligt rekord och att poänggränsen för VM är uppnådd. Nikolaj landade slutligen på 15:e plats med en totalpoäng på 212.57.

Finalen vanns av ryska mästaren Dimitri Aliev som med en näst intill felfri friåkning tog en överlägsen seger före landsmannen Artur Danielian och Morisi Kvitelashvili från Georgien. Kvitelashvili blev i och med bronsmedaljen historisk som första georgiska herre att vinna en medalj på ett mästerskap i konståkning.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idag är det dags för damerna att entra isen. Damernas kortprogram startar 11:30 och Anita Östlund med startnummer 28 av de 37 startande tävlar ca kl 15:50. Ikväll avgörs EM-finalen i paråkning med tre ryska par i topp.

Publicerad: 2020-01-24

Senast uppdaterad: 2020-01-24

Samarbetspartners

Sponsorer