Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nya på förbundskansliet

Vilka är våra nya stjärnor på kansliet? En äger en häst och är utbildad sommelier och den andra bakar och åker Harley Davidsson när tillfälle ges. Vi hälsar våra nytillskott på förbundskansliet, Nina Bergman och Helen Åhlén, välkomna.

Helen Åhlén

började på kansliet i november på ett vikariat som tävlingsansvarig. Efter 20 år på Kultur- och fritidsförvaltningen på Örebro kommun som bland annat kvalitets- och årsprocessledare lockade möjligheten att jobba med konståkning på heltid efter att ha varit ideellt engagerad i många år.

- Jag kom i kontakt med konståkningen genom två av mina döttrar och har varit aktiv i såväl förening som i distrikt. Jag var tävlingsledare i vår förening och var faktiskt tävlingsledare för den första Elitseriefinalen som arrangerades. Jag hann även med att vara tävlingsledare för SM, DM och SKF-trofén. När döttrarna valde att sluta kände jag att jag ville fortsätta att engagera mig på något sätt. Jag fick då frågan om jag ville sitta i förbundets tävlingskommitté vilket jag gjorde under några år. I det uppdraget ingick också att vara ute och stötta klubbar på plats som arrangerade SKF-trofén och SM. Jag har även varit volontär på många av de stora mästerskap som förbundet arrangerat de senaste 15 åren. När möjligheten att få jobba med konståkning dök upp så kändes det spännande och utmanande.

Vilka är dina tre starkaste sidor?
- Jag är strukturerad, engagerad och har god organisatorisk förmåga.

Vad gör du på fritiden?
- Jag har två barnbarn som jag tillbringar mycket tid med. Sen spelar jag paddel ett par gånger i veckan. Vi bor i hus och har hund, så det känns inte som vi har några fritidsproblem. Jag älskar att baka, det är en slags terapi om man behöver rensa hjärnan. Jag har mc-körkort och tar mig gärna en tur på någon av våra Harley Davidsson som finns i garaget.

Nina Bergman

är kansliets nya kontorsadministratör och kommer ha mycket kontakt med våra föreningar. Konståkning ligger Nina varmt om hjärtat och har varit en stor del av hennes uppväxt.

- Det har varit mycket prat om konståkning under min uppväxt! Min pappa har varit engagerad i en föreningsstyrelse, varit funktionär och tävlingsledare. Min syster åkte singelåkning och jag själv tränade synkro tills jag var 20 år gammal. Som ungdom åkte jag i Dancers, KK i Salem och senare med Convivium och Boomerang i Göteborg. 2010 åkte jag mitt sista VM. Efter att jag slutade åka konståkning har jag under flera år arbetat som funktionär på främst Leon Lurje Trophy.

Vad har du jobbat med tidigare?
- Jag har en utbildning inom hotell/turism/service och har arbetat många år i Norge, bland annat som ansvarig för en konferensanläggning. Jag flyttade hem till Sverige för 1,5 år sen och arbetade då som områdeschef på en bemanningsbyrå för hotell och restaurang.

Varför sökte du jobbet hos Svenska Konståkningsförbundet?
- Jag såg annonsen på Facebook och sökte direkt. Jag brinner för konståkning och rollen som administratör verkade rolig. Jag trivs i rollen som spindel i nätet.

Vilka är dina fritidsintressen?
- Jag äger en häst som jag tränar och tävlar på hobbynivå. Jag har också ett intresse för vin och gick en sommelierutbildning när jag bodde i Oslo.

Publicerad: 2020-01-17

Senast uppdaterad: 2020-01-17

Samarbetspartners

Sponsorer