Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagningskriterier för internationella mästerskap

Internationella kommittén ansvarar för att ta ut Sveriges representanter på Internationella mästerskap. Uttagningskriterier för EM, The Nordics och JVM Synkro finns nu på hemsidan.

Den svenska truppen till EM 2020 fastställs efter SM-tävlingarna 12-15 december där resultet utgör ett av de tre kriterier som ligger till grund för uttagningen. För att kunna bli uttagen till EM måste den aktive även uppnått de av ISU fastställda poängkraven för deltagande på EM. Efter SM tas även den svenska truppen till The Nordics 2020 ut med SM-resultaten som grund.

Här kan du läsa mer om uttagning och kriterier för mästerskap singel, par och isdans. Länk till annan webbplats.

För JVM Synkro ligger Kvaltävling 1 och 2 samt Leon Lurje Trophy till grund för Internationella kommitténs uttagning till JVM synkro 2020. Resultaten från dessa viktas och räknas ihop enligt anvisning uttagningskriterierna. De två lag som efter tävlingarna innehar de två lägsta placeringspoängen representerar Sverige i JVM. 

Här kan du läsa mer om uttagning och kriterier för mästerskap i synkro. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2019-11-26

Senast uppdaterad: 2019-11-29

Samarbetspartners

Sponsorer