Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Barnens spelregler – del 7

Inget barn ska behöva gå till träningen med en klump i magen. I sommar lyfter vi Barnens spelregler, Riksidrottsförbundets och Bris initiativ för en tryggare barn- och ungdomsidrott. Kolla in barnens sju spelregler som gäller för alla oavsett idrott.

Regel 7. Alla barn har rätt att känna sig delaktiga i sin förening

Vad betyder det?
Att få känna sig delaktig betyder att du som barn har rätt att vara med och tycka till om vad din förening gör, och hur de gör det. Du har också rätt att få information om vad som händer och planeras för i din förening, med ditt lag och om såna saker som rör just dig som idrottare. Alla barn har rätt vara delaktiga! Oavsett ålder och kön, vem du är eller var du kommer ifrån.

 

Använd gärna texterna för att ta snacket i din förening!


Läs mer om regel 7 här. Länk till annan webbplats.
" target="_blank">Här kan du se filmen när Peder Fredricson berättar om regel nummer 7. Länk till annan webbplats.

Idrott ska vara roligt! Fri från mobbning, trakasserier och övergrepp. Det är inte alltid så lätt att veta var gränsen mellan okej eller inte okej går. Eller vad man ska göra om nånting känns fel. Här sammanfattar vi det hela i sju enkla regler, som fungerar som stöd och guide till både barn och idrottsledare. Regler som gäller för alla – oavsett vem du är, eller vilken idrott du ägnar dig åt. Klicka här Länk till annan webbplats. för att läsa allt om Barnens spelregler.

Publicerad: 2019-08-23

Senast uppdaterad: 2018-08-13

Samarbetspartners

Sponsorer