Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Barnens spelregler – del 6

Inget barn ska behöva gå till träningen med en klump i magen. I sommar lyfter vi Barnens spelregler, Riksidrottsförbundets och Bris initiativ för en tryggare barn- och ungdomsidrott. Kolla in barnens sju spelregler som gäller för alla oavsett idrott.

Regel 6. Inget barn får bli utsatt för mobbning eller trakasserier

Vad betyder det?
Mobbning är när någon försöker trycka ner dig, frysa ut dig eller få dig att må dåligt. Det finns många olika sorters mobbning. Verbal mobbning är till exempel elaka ord, skvaller, rykten, lögner och överdrifter eller hot om våld. Psykisk mobbning kan till exempel vara när någon fryser ut eller ignorerar dig, eller håller på med elaka miner, gester, suckar och blickar. Fysisk mobbning är exempelvis knuffar, slag eller tafsningar. Men det kan också vara någon som förstör dina saker, saboterar eller förföljer dig.

Använd gärna texterna för att ta snacket i din förening!


Läs mer om regel 6 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

" target="_blank">Här kan du se filmen där Noha Berhan berättar om regel nummer 6. Länk till annan webbplats.

Idrott ska vara roligt! Fri från mobbning, trakasserier och övergrepp. Det är inte alltid så lätt att veta var gränsen mellan okej eller inte okej går. Eller vad man ska göra om nånting känns fel. Här sammanfattar vi det hela i sju enkla regler, som fungerar som stöd och guide till både barn och idrottsledare. Regler som gäller för alla – oavsett vem du är, eller vilken idrott du ägnar dig åt. Klicka här Länk till annan webbplats. för att läsa allt om Barnens spelregler.

Publicerad: 2019-08-21

Senast uppdaterad: 2018-08-06

Samarbetspartners

Sponsorer