Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Barnens spelregler – del 1

Inget barn ska behöva gå till träningen med en klump i magen, så i sommar lyfter vi Barnens spelregler, Riksidrottsförbundets och Bris initiativ för en tryggare barn- & ungdomsidrott. Kolla in barnens sju spelregler som gäller alla oavsett idrott.

Regel 1. Alla barn är lika mycket värda och ska behandlas med respekt

Vad betyder det?
Oavsett vem du är eller hur du är, har du alltid rätt att bli behandlad med respekt av din tränare och de andra barnen som du idrottar med. Det spelar ingen roll hur du ser ut och var du kommer ifrån, om du har snopp eller snippa, en funktionsvariation, om du utövar någon religion, om du är straight eller gay, fattig eller rik – idrott är lika mycket till för alla! Din tid är precis lika mycket värd som alla andras, och alla har rätt att vara med utifrån sina förutsättningar.
Läs mer om regel 1 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Se filmen om Barnens Spelregler regler nr 1 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2019-07-26

Senast uppdaterad: 2018-07-03

Samarbetspartners

Sponsorer