Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Visste du att alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna?

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.

Du bör därför se till att din förening informerar dig och övriga idrottsutövare om vad som gäller. Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap.

Fundera på hur det ser ut i din förening.

Förstår ledare och aktiva vad dopingreglerna innebär i praktiken? Vilket ansvar de har att ta reda på om ett läkemedel är dopingklassar eller hur de ansöker om dispens? Om hälso- och dopingrisker vid användande av kosttillskott och om rättigheter och skyldigheter vid dopingkontroll? Har ni i er föreningen någon antidopingpolicy att ta hjälp av? Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera er förening mot doping.

I dagsläget är endast en av våra drygt 140 föreningar vaccinerade mot doping. Gör skillnad du också. Samla styrelsen och följ fyra enkla steg för att lära er om antidoping samt få vägledning att ta fram en egen handlingsplan där föreningarnas roll i arbetet mot doping är viktig. Klicka här: Vaccinera klubben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Vaccinationen gäller i tre år, därefter behövs det nya diskussioner och ställningstaganden.

 

”Vi förespråkar och utövar rent spel och en dopingfri idrott”

(Ur Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod punkt 6)

Publicerad: 2019-06-07

Senast uppdaterad: 2019-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer