Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ta chansen att prova på synkroniserad konståkning!

Svenska Konståkningsförbundet erbjuder alla som ännu inte testat synkroniserad konståkning att komma och göra det på två platser under våren.

Synkroniserad konståkning är den yngsta disciplinen inom vår sport, där VM genomfördes för första gången år 2000. Guldmedaljörer – och därmed historiska – blev Team Surprise från Sverige som sedan starten tagit totalt 6 VM-guld, 5 VM-silver och 1 VM-brons! Att vi har en stark tradition och många kunniga synkroåkare och synkroledare i Sverige kan inte ha undgått någon. Nu erbjuder Svenska Konståkningsförbundet alla som ännu inte testat synkroniserad konståkning att komma och göra det på två platser under våren.

För de som är intresserade och som idag är singelåkare betyder att börja med synkroniserad konståkning inte att man behöver sluta med singelåkning. Det går alldeles utmärkt att kombinera singelåkning med synkroniserad konståkning, både i träning och tävling. Så informera alla era medlemmar om denna möjlighet!

Inledningsfasen av detta synkro-projekt äger rum tisdagen den 26 mars 2019 i Göteborg och lördagen den 6 april 2019 i Solna/Stockholm. Syftet med dessa båda utvecklingsdagar är att samla åkare som är intresserade av synkroniserad konståkning och som för närvarande inte är med i ett lag eller inte har någon tidigare erfarenhet av denna disciplin. Vi kommer att utvärdera kunskapsnivåerna hos åkarna som deltar i gruppträningen och även ha öppna lektioner där åkarna kan visa sin egen kunskapsnivå. Åkare som för närvarande är med i ett lag är naturligtvis också välkomna att delta för att få lite extra träning och vara med på passen. Nästa fas av projektet är beroende av resultaten från den inledande fasen. Vi kommer att bedöma intresset från åkare som för närvarande inte tränar synkroniserad konståkning för att bestämma vilken riktning utvecklingen kommer bli de närmaste åren.

Projektansvarig är Andrea Dohany, grundare och tränare av Team Surprise.

 

Här anmäler ni till Solna/Stockholm (sista anmälningsdag är söndag den 24 mars); http://www.svenskkonstakning.se/Utbildning/centralautbildningarochlager/aktuellakurserlagerochsammandrag/?eventid=1237008&sisuorgid=71 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälningstiden till Göteborg har gått ut, men har ni missat att anmäla er till Göteborg, så går det bra att skicka namn, personnummer och föreningstillhörighet till Linda Angelsiöö på linda.angelsioo@skatesweden.se Öppnas i nytt fönster. fram till den 21 mars.

Andrea Dohany
Projektledare för elitutveckling junior synkro på Svenska Konståkningsförbundet

Andrea Dohany arbetar som projektledare för juniorutveckling inom synkroniserad konståkning på Svenska Konståkningsförbundet.  Målsättningen med projektet är att pilot-föreningar med redan duktiga juniorer ska bilda lag för att säkra återväxten inom synkroniserad konståkning samt att utbilda tränare på olika platser i landet. Syftet är att bli fler lag och sprida modellen i hela Sverige.

Andrea ses som ledande inom utvecklingen av synkroniserad konståkning i världen bl.a. efter framgångarna med hela sex stycken VM-guld för Team Surprise. Därför känns det naturligt att Andreas kompetens finns med i den framtida elitutvecklingen av svensk synkro. 

Publicerad: 2019-03-19

Senast uppdaterad: 2019-03-19

Samarbetspartners

Sponsorer