Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från Andorra

Det här är en reseberättelse om Alva Fahlman, Örebro KK tävlandes i Junior-klass, som fick äran att representera Sverige i ISU-tävlingen Open d'Andorra i Canillo den sista helgen i november.

Open d'Andorra 28/11-2/12 2018

 

På grund av att tävlingsschemat ändrades dagarna innan avfärd, började vår resa till Andorra med två vilodagar i Barcelona. På fredagen satte vi oss på bussen som skulle ta oss till höghöjdsbyn Canillo i furstedömet Andorra.

Efter knappt fyra timmars bussfärd från Barcelona airport kom vi äntligen fram till byn med den imponerande ishallen Palau de Gel. Här mötte vi upp Enebybergs tränare Jessica von Rosen. Eftersom svenskarna på plats redan hunnit tävla klart och Felicia Eriksson nått en pallplacering, hann vi vara med på hennes prisutdelning innan det direkt därpå var dags för Alvas första träning där Jessica var med som coach. 

Inför Juniorernas korta program morgonen därpå stod tyvärr Alva utan tränare p g a omständigheter med avbokningar, men med rutin, lugn och god erfarenhet, genomförde hon tävlandet exemplariskt och slutade efter söndagens fria program på en sammanlagd åttonde plats av sexton åkare med en poäng på 94,28.

 


Hela hotellet Hotell Ski de Palau hade dränkts i julpynt och det var en familjär, fin stämning som rådde på boendet hela tiden. Söndag eftermiddag tog vi åter bussen tillbaka genom Pyrenéerna till Barcelona för ännu en hotellnatt i väntan på att kunna flyga till Stockholm och därefter till sist ta tåget hem till Örebro. 

I bagaget följer glädjen att få tävla internationellt, möta JGP-åkare och få  en hel del positiva erfarenheter med sig hem.

 

Text och bild: Chaperone och medresenär Susanne Stridsman, representant för Örebro KK och VSKF. 

Publicerad: 2018-12-09

Senast uppdaterad: 2018-12-09

Samarbetspartners

Sponsorer