Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse: Pavel Roman Memorial 2018

Under helgen 9-11 november hölls isdanstävlingen Pavel Roman Memorial i Olomouc, Tjeckien. Rosa Lindgren och Herman Fredin deltog i klassen intermediate novice som enda svenska par. Medföljande tränare var Karin Skarstedt och Jamie Hull.

Pavel Roman Memorial anordnades för 24:e gången, där isdansare från hela Europa deltar. Tävlingen erbjuder alla nivåer, från basic novice upp till seniorer.

 

För oss som var där var det ett fantastiskt tillfälle att få umgås med isdansare, tränare och åkare som vi lärt känna tidigare på bl a ISU seminarier och tälvingar.  Att titta på de äldre tävlingsklasserna gav inspiration och nya idéer. Det här tävlingstillfället betydde mycket för Rosa och Herman som är det enda tävlande isdansparet på intermediate novice nivån i Sverige.

 

Tävlingen var mycket lärorik och givande. Paret åkte sitt nya program för första gången inför domare och var mycket glada att klara av alla element i programmet. De fick betalt för de nivåer vi hoppats på i de flesta elementen. Nu ser Rosa och Herman fram emot nästa tävling! De hoppas även att det en dag kan hållas en isdanstävling i Sverige med flera deltagande par!

 

Text: Karin Skarstedt och Jamie Hull

Bilder: Jamie Hull

Publicerad: 2018-11-20

Senast uppdaterad: 2018-11-20

Samarbetspartners

Sponsorer