Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Alexander 3:a i kortprogrammet på GP-tävlingen i Moskva!

Idag inleddes Rostelecom Cup, Grand Prix i Moskva. Alexander Majorov ligger på tredje plats efter ett fint kortprogram. Grattis till en härlig start i tävlingen, Alexander!

Herrarnas fria program inleds imorgon kl 11.30 svensk tid (lokal tid 13.30)

Tävlingssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tider och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid sin förra GP-tävling, för tre veckor sedan, satte Alexander nytt svenskt rekord samt nytt personbästa i korta med poängen 84.64. Sammanlagt fick Alexander 220.3 poäng vilket landade honom en 10e plats.

Om Grand Prix
De största tävlingarna som inte är mästerskap är Grand Prix-tävlingarna, som är konståkningens världscup. De sex deltävlingarna, alltid i USA, Kanada, Ryssland, Kina, Frankrike och Japan, avgörs under hösten och de som lyckas bäst där tar sig till Grand Prix-Finalen i december.

För att tävlingarna ska bli TV-mässiga och genomförbara bjuds bara runt tolv åkare in per klass. Varje åkare får bara vara med i maximalt två deltävlingar. Vilka som bjuds in har att göra med föregående års VM-resultat, så det finns många duktiga åkare utöver de som är med i Grand Prix. Grand Prix-tävlingarna och inte minst Grand Prix-finalen är penningstinna. Den åkare som vinner finalen får motsvarande runt 200 000 kronor.

Publicerad: 2018-11-16

Senast uppdaterad: 2018-11-16

Samarbetspartners

Sponsorer