Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Inlägg i anläggningsfrågan: Regeringen måste ingripa för att rädda ungdomsidrotten i Stockholm

Peter Larsson, ordförande i Stockholms idrottsförbund, har nyligen publicerats i Dagens Nyheter med en artikel där bland andra Peter Nordahl, vice ordförande i Stockholms Konståkningsförbund, står som medskribent.

Artikeln argumenterar för behovet av fler idrottanläggningar i huvudstaden.

Utdrag ur artikel nedan. Läs artikeln i sin helhet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

“I rapporten ”Får vi ta plats?” har Volante Research på uppdrag av Stockholms idrottsförbund undersökt tillgången till vanliga idrottsanläggningar i våra största städer. Rapporten är skrämmande läsning vad gäller Stockholms stad.

I Göteborg går det 12.700 invånare per fullstor idrottshall. I Stockholm går det nästan tre gånger så många, 32.300. Även om det anlagts många nya fotbollsplaner under senare år skulle det behövas ytterligare 24 för att nå Göteborgs standard och så många som 61 för att komma ikapp Malmö. Utbudet av ishallar är hälften av Göteborgs. Även vad beträffar simhallar ligger Stockholm efter.”

Fler anläggningar och mer istid är viktigt för att kunna utvecklas, både som utövare och idrottsgren.
Vill du vara med och påverka för byggnation av fler anläggningar? Klicka nedan så kommer du till en sida där du i en handvändning påminner dina lokala politiker om vikten av fler idrottsanläggningar!

Jag vill påverka! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2018-08-17

Senast uppdaterad: 2018-08-17

Samarbetspartners

Sponsorer