Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Framåt för fler i rörelse

Två av tre barn i Sverige rör sig för lite*. Därför är vi engagerade i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse.

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier. Centrum för idrottsforskning*, har till exempel larmat om att två av tre 4-åringar inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag. Därför är vi engagerade i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse.

Idrotten är givetvis en del i att förbättra detta där vi vill bidra. Detta är också ett led i att visa hur vi kan jobba bredare med idrott där hälsa, rörelse och livslångt idrottande får större fokus i verksamheten.

Med ett omfattande treårsavtal i grunden, där Svenska spel stöttar Riksidrottsförbundets arbete med utvecklingsresan en ny syn på träning och tävling, lyfter man nu fram projektet ”Framåt för fler i rörelse” i en gemensam kampanj för att belysa hälsoriskerna med en stillasittande livsstil.

Se kampanjfilmen här https://www.youtube.com/watch?v=crO1RgAvepY Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

*Källa: CIF https://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2018-06-08

Senast uppdaterad: 2018-06-08

Samarbetspartners

Sponsorer