Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Killarna samlades i Uppsala

Uppsala Skridskoklubb tog ett uppskattat initiativ att bjuda in till pojksammandrag helgen den 21-22 april. Läs Erik Sandbergs, pappa till Jojje Jernberg som deltog vid sammandraget, sammanfattning av killarnas träningshelg.

Under helgen den 21-22 april samlades ett tjugotal unga åkare i Uppsala för ett nationellt Pojksammandrag.

Åkarna hade förmånen att tränas av Laco Vince från Malmö Konståkningsklubb och Kristoffer Berntsson från Landvetter Konståkningsklubb. Under helgen fick åkarna prova på såväl nya övningar som att nöta på gamla.


Tränarnas personliga engagemang för att utveckla åkarna blandades med åkarnas vilja och entusiasm att lära nytt och mer.

Den generösa istiden blandades upp med konditions- och styrkepass.


Åkarna fick förutom att stärka och utveckla sina egna färdigheter också möjligheten att knyta band till andra åkare från andra delar av Sverige. En nog så viktig ingrediens då unga manliga åkare ofta är mer eller mindre ensamma i sina respektive klubbar.


Under pauserna från träning märktes det tydligt att vänskapsband stärktes eller knöts och det är en bra sammanfattning på vad konståkning betyder för dessa unga åkare. Hård träning, vänskap och viljan att bli bättre.

Redan innan åkarna skiljdes åt märktes det att åkarna såg fram emot nästa sammandragn. Då för att ta ytterligare steg i sin egen utveckling.


Svensk konståkning mår att döma av den entusiasm åkare och ledare visade på såväl isen som vid sidan av bra. Det finns anledning att se ljust på framtiden.

 

Foto: Anna Sprinchorn
Text: Erik Sandberg

Publicerad: 2018-05-03

Senast uppdaterad: 2018-05-03

Samarbetspartners

Sponsorer