Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stockholms och Östra Svealands killar samlades i Uppsala för ett regionalt pojksammandrag

Den 3 februari bjöd Uppsala Skridskoklubb in till ett endags Pojksammandrag för Östra Svealand och Stockholm. “Killar tränar killar” var devisen när Billy Sulima och Alexander Backlund ledde träningen för 12 entusiastiska åkare i åldern 9-16 år.

Det blev en intensiv dag med tre timmars isträning, två markpass och två teoripass.

- Vi som hade förmånen att titta på träningen kan konstatera att det är en annan stil på träningen när det bara är killar är på isen - kraftfulla hopp, snabba skär och en otrolig energi. Det var också mycket prat under lunchen och fikapauserna från de ivriga deltagarna.  De hade knappt tid att äta. Hela dagen genomsyrades verkligen av “Glädje, glöd och gemenskap”, berättar Anna Spinchorn, arrangör.

Samma dag var det hockeyskola i ishallen bredvid och en del små killar stannade och tittade storögt på den ovanliga synen av 12 konståkningskillar på isen samtidigt. Kanske gav det dem en ny syn på konståkning. 


“När ses vi igen“, sa många när de gick hem.  Nästa pojksammandrag i Uppsala blir den 21-22 april.  Då är killar från hela Sverige välkomna att deltaga, med Laco Vince och Kristoffer Berntsson som tränare.  Information kring detta kommer inm kort.

Foto: Anna Spinchorn

Publicerad: 2018-03-01

Senast uppdaterad: 2018-03-01

Samarbetspartners

Sponsorer