Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

OS-debut för Anita Östlund inatt

Inatt, kl 02.40 svensk tid, gör Anita Östlund OS-debut när hon åker sitt kortprogram i Gangneung Ice Arena i Pyeongchang.

Anita som ingår i SOK:s topp- och talangprogram är uttagen av SOK på framtidskriteriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och representerade senast Sverige under EM i januari. 

Anita som är 17 år kom på sjätte plats i korta programmet på EM vilket är den bästa debutantplaceringen någonsin av en svensk i ett kortprogram under EM i alla discipliner. Hon slutade på 17:e plats i tävlingen efter finalen. Inatt är det dags för henne att representera Sverige i OS i Pyeongchang.

– Träningarna har gått bra, Anita är i form för tävling, och vi ser alla fram emot korta programmet, hennes OS-debut, säger Anna Hörnqvist, Sportchef, Svenska Konståkningsförbundet

Anita går ut sist i första gruppen med startnummer 6, natten mot onsdag kl 02.40 svensk tid. Debutanten själv är laddad inför nattens tävling:

– Känslan att vara här på OS är fantastisk! Jag ska verkligen göra mitt allra bästa, det är mitt mål, säger Anita Östlund.

Vad: OS i Pyeongchang, damernas kortprogram i konståkning
Var: Gangneung Ice Arena
När: Anita Östlund åker kl 02.40 svensk tid, klassen start kl 02.00.

Startordning och resultat för konståkningen i OS hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2018-02-20

Senast uppdaterad: 2018-02-20

Samarbetspartners

Sponsorer