Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Härliga bilder från pojksammandraget i Katrineholm

Den 15-17 september genomfördes ett lyckat pojksammandrag i Katrineholm. 19 pojkar från flera föreningar runt om i Sverige deltog.

Det var både en rolig och inspirerande helg som innehöll många bra tips av ledarna Kristoffer Berntsson och Marcus Björk. 
- Det var mycket uppskattat att få träffa och träna med andra killar inom konståkning under ledning av manliga tränare.  Det har gett nya förebilder, berättar Cathrine Ahlberg, mamma till Hugo Bostedt från Finspång.  

 

Hugo Bostedt var en av de lyckliga pojkarna som fick en egen bild på sig och Kristoffer Berntsson när han innan hemgång bad om en autograf. Foto: Cathrine Ahlberg. 

 

Från Uppsalas två föreningar kom ett helt gäng som samkörde och samarbetade under helgen: Tränare Billy Sulima, Fredrik Pears, Malte Shalit samt Edwin Isaksson från Uppsala Skridskoklubb som tog väl hand om Deon Hedborg från Uppsala Allmänna Skridskoklubb.
- Killarna var mycket nöjda, det var inspirerande och framför allt fantastiskt att se alla dessa killar på isen samtidigt! Vi tyckte det var så lyckat att vi lite preliminärt pratat om att anordna ett pojksammandrag till våren här i Uppsala under "eftersäsongen" och då bjuda in Kristoffer och Marcus, berättar Anna Sprinchorn.

 

Foto: Anna Yatsemyrska

På lägret bjöds på såväl is- som markträning och det fanns även tillfälle för socialt umgänge. 
Foto Sandra Bjelke Wärnebring


- Vi hade en härlig helg. Mycket skratt och nya relationer både bland åkare och tränare.  Marcus Björk visade hur en trippel lutz ser ut live vilket säkert imponerade på fler än mig.  Kul att få tips av killar/män som själva åkt på hög nivå och ganska nyss, avslutar Sandra Bjelke Wärnbring tränare i Rosenlunds konståknings förening.

 

Foto: Cathrine Ahlberg

 

Toppbild: Foto: Anna Yatsemyrska

Publicerad: 2017-10-20

Senast uppdaterad: 2017-10-20

Samarbetspartners

Sponsorer