Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Föreningar intresserade av NIU – ta kontakt med era gymnasieskolor!

Nu är det tid för föreningar som är intresserade av att ha NIU (Nationell Idrottsutbildning) tillsammans med en gymnasieskola att kontakta skolan för att inkomma med ansökan för ny- eller omcertifiering. Sista ansökningsdag är 1 november.

Det finns många gymnasieskolor idag som erbjuder olika idrotter på schemat. För att få kalla utbildningen NIU krävs en tillstyrkan av respektive specialidrottsförbund samt ett godkännande av skolverket. 

 

Svenska Konståkningsförbundets har som målsättning att utveckla goda utvecklingsmiljöer där konståkning på nationell elitnivå integreras i skolan. På de gymnasieskolor som är certifierade och godkända, kan du alltså välja konståkning som ämne, få träning och utbildning och därmed få betyg i specialidrott/konståkning. 

 

Möjligheten att kombinera sitt idrottande med satsningen på skolan är en framgångsfaktor som Svenska Konståkningsförbundet ser det. Att kunna vara i en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö med likasinnade klasskamrater kan vara ytterligare en fördel.

 

Skolverket och Riksidrottsförbundet har tagit fram certifieringskrav inkluderat övriga förordningar och föreskrifter som styr verksamheten. Utöver dessa krav har Svenska Konståkningsförbundet beslutat om särskilda certifieringskrav. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Senast den 1 november 2017 behöver vi på Svenska Konståkningsförbundet ansökan som skickas via skolan.

 

Läs mer här.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FOTO: Studio Emma Svensson

Publicerad: 2017-09-29

Senast uppdaterad: 2017-09-29

Samarbetspartners

Sponsorer