Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Erik Fridlund, domare och eldsjäl som varit med och utvecklat svensk konståkning under decennier, har lämnat oss

Erik Fridlund, domare och eldsjäl som varit med och utvecklat svensk konståkning under decennier, har under våren 2017 lämnat oss. Erik blev 78 år. Läs minnesorden från domarkollegan Jenö Kisch.

Eriks karriär som domare började för ett halvsekel sedan. För honom var konståkning livet. Han var alltid beredd att ställa upp på tester och tävlingar, även med mycket kort varsel, och hjälpte på så sätt till att rädda många tävlingar. Jag själv kom i kontakt med honom i slutet av sjuttiotalet då han introducerade konståkningsdomarskapets komplexa värld för mig. Hans noggrannhet, intresse och kunnighet kom väl till pass under det gamla bedömningssystemet såväl vid nationella som internationella tävlingar. Han delade generöst med sig av både erfarenheter och kunskap till yngre domare, något som var mycket uppskattat. Av de många yngre förmågor som Erik handledde genom åren är några än idag aktiva inom konståkningen.

Utöver konståkning var det bilar som intresserade Erik. Även på detta område besatt han en bred kunskap. Genom hans kontakter hann vi prova många olika bilar på väg till tävlingarna och avverkade många tusen mil tillsammans.

Jag hade förmånen att döma med Erik på såväl tävlingar som tester under många år och det var alltid trevligt att ha honom med i panelen och att få stimuleras av hans ständigt positiva sätt att se på saker.

Hans positiva synsätt och integritet var av den klass som kan ses som riktmärke för alla domarkollegor.

Hans minne bevarar vi.

Foto: Privat

Publicerad: 2017-09-05

Senast uppdaterad: 2017-09-05

Samarbetspartners

Sponsorer