Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Hålltider och information kring Stockholm Pride den 5 augusti där konståkningen deltar i paraden.

Den 5 augusti deltar konståkningen i Stockholm Pride. Ni är alla välkomna att gå med oss i Skandinaviens största pridetåg – en färgsprakande manifestation för alla människors lika värde.

Här följer uppdaterad information från RF om Svensk Idrotts deltagande i Pridetåget. 

Från klockan 11.30 samlas vi, svensk idrott, i Rålambshovsparken. Ni får ha utkik efter vår banderoll med ”Idrotten gör Sverige starkare” på. Omkring 12.20 kommer vi gå och ställa oss på plats i själva pridetåget som startar 13.00 (men det tar lite tid innan hela tåget har kommit i rörelse). På plats i Rålis kommer ni att få information hur vi ska gå för att komma på plats i tåget. Vi har ännu inte fått något nummer på vår plats i tåget.
I Rålis kommer vi att dela ut regnbågsfärgade armbindlar och småflaggor till alla som vill bära dem i tåget.

Idrottssektionen i paraden
I år kommer vi att ha en egen musikanläggning på lastbilsflak, i samverkan med flygsport/fallskärm, som också kommer att vara på flaket. Lastbilen färdas längst fram i vår sektion tillsammans med vår svensk idrotts-banderoll m.m. Efter lastbilen fyller vi på med hela idrottssektionen, basketen kommer att ha en bil med släp och basketkorg lite längre bak i vår sektion och där efter kommer Friskis & Svettis. Det här blir kanon!

Sociala medier

#

hbtqidrott

Länk till annan webbplats.

Sprid gärna ert deltagande i paraden medan vi går längs med Stockholms gator. Vi använder oss av #hbtqidrott.

OBS! Ta med vatten.
Om det blir en riktigt varm dag ber vi dig att uppmana alla era deltagare att ta med eget vatten. Förra året tog det över fyra timmar innan vi var i ”mål” vid Östermalms IP. Men det var nog ett ovanligt tidskrävande tåg 2016.

Start – tid och målgång
På Prides hemsida står det att tåget tar omkring två timmar att gå. Men det brukar ta ett tag innan hela tåget är satt i rörelse och det kan bli en del stopp efter vägen så det är bra att räkna med två till fyra timmar. Så om tåget startar 13.00 är det troligt att vi är i mål efter 16 någon gång. När vi är framme vid Östermalms IP upplöses svensk idrotts del och var och en fortsätter så som den vill. Förhoppningsvis såväl fyllda med energi och glädje som lite utmattade efter allt tjo och hej längs med kortegevägen. Här kan ni se paradvägen

http://www.stockholmpride.org/festivalen/pride-parade

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Konståkning är en idrott för alla. Därför bjuder Svenska Konståkningsförbundet nu in alla våra distrikt, föreningar och medlemmar att gå tillsammans med oss i årets Pridetåg. Tillsammans med Riksidrottsförbundet och andra idrotter går vi under parollen ”Idrotten gör Sverige starkare”.

Vi hoppas att så många som möjligt av er ute i konståkningssverige vill gå med oss och visa att konståkning är en idrott för alla och att vi står upp för allas lika värde. Ta på tävlingsdräkten, häng skridskorna runt halsen eller kom som du är och representera vår idrott! Det är fritt fram att visa upp konståkning precis som vi vill i tåget. Kanske någon är en fena på rullskridskor…?

Vet ni redan nu att detta är något ni vill vara med på, skicka en e-post till anna.tjernstrom@skatesweden.se och anmäl ert intresse. 

Ni kan också följa oss på Facebookgruppen ”Pridetåget med Svenska Konståkningsförbundet 5 aug 2017” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se till att vi blir MÅNGA konståkare i år! Då blir vi Synligare-Stoltare och Starkare.  Ta med dina kompisar! Det här är riktigt kul!

Publicerad: 2017-07-27

Senast uppdaterad: 2017-07-27

Samarbetspartners

Sponsorer