Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Riksidrottsmötet avslutat – ett viktigt avstamp för idrottsrörelsens förändringsresor

Många kloka och viktiga beslut har fattats under helgens Riksidrottsmöte (RIM) när drygt 170 ombud och omkring 500 övriga deltagare, gäster och samarbetspartners träffades i Karlstad under tre dagar.

Fokus var idrottens förändringsresor och arbetet med Strategi 2025, ett arbete som pekar ut riktningen för framtidens svenska idrottsrörelse.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Några av alla de frågor som fattades beslut kring gällde:

  • Att se över hur svensk idrott kan få störst effekt av ett samlat elitidrottsstöd. Översynen görs tillsammans av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) och Riksidrottsförbundet (RF).

  • En skyndsam genomlysning av hur det nationella antidopingarbetet ska organiseras för att motsvara världsantidopingorganisationens (WADA) krav. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

  • Ett intensifieratjämställdhetsarbete med nya jämställdhetsmål och en ändring i stadgarna som gäller från 1 juni 2021. Ändringen innebär att inget kön ska vara representerat med mindre än 40 procent i ett specialidrottsförbunds styrelse och valberedning. Detta är ett mål som Svenska Konståkningsförbundet redan uppnått, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

  • Införandet av en gemensam etisk kod i syfte att förstärka idrottsrörelsens värdegrund samt att inrätta en idrottens ombudsman. Vidare ska RF ta fram ett förslag om att införa en grund för bestraffning vid brott mot den etiska koden samt utreda hur en visselblåsarfunktion ska kunna utformas och införas. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Deltog från Svenska Konståkningsförbundet gjorde Kaj Nyman (styrelsen), Malin Jarl och Caroline Andersson (anställda). Nästa RIM hålls i maj 2019 i Jönköping.

Här hittar du all information om RIM 2017:

http://www.svenskidrott.se/Arbetsrum/riksidrottsmotet/

Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-05-22

Senast uppdaterad: 2017-05-22

Samarbetspartners

Sponsorer