Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Thony visar att konståkning är för alla åldrar

I samband med Elitseriefinalen i Mörrum i april anordnades Söderpiruetten för Adultklassen. Vuxna "nybörjare" tävlar under liknande förutsättningar som barn och ungdomar på klubbtävling. Utomlands är Adults-tävlingar populärt. Här växer intresset.

En av de tävlande under tävlingen var Thony Hannevig, 63 år. Thony är norrman från början och representerar Mörrums KK där hans dotter bor och tränar. Thony började åka när han var 50+. För två år sedan bröt han båda fotlederna på isen, tre månader senare var han tillbaka på isen och tränade igen. En höjdpunkt i programmet under Söderpiruetten var när han kopierat Alexanders ”spiderman-rörelse” men utvecklat den och lyfter en hand och vinkar mitt i programmet.

Skatesweden tog kontakt med Thony för att se vad som drivit honom att ta upp konståkning i vuxen ålder. Läs hans inspirerande svar här nedan. Vi hoppas vi ser mer av Thony och andra konståkningsess på nästa säsongs Adults-tävlingar!

 

Tack for att jag fikk tavla i Adults i Mørrum når ni hadde Elitetavling. Det var jette kult. Publicken var underbar. Jag følade at dom gav seg sjelv ock det var roligt.

Når man tavler blir man litet pressade til at utvekla sig som tavlare. Man blir mer bevisst på hva man gjør og måler seg mot seg sjelva ock andre tevlare og har alltids ønske om att forbettra seg. Når man har publick blir man pressade til att gjøra sitt beste. Det er också en motivasjon med publick. Jag føler at dom applauderer mer for adults åkarna enn dom yngre åkarne.

Når man tavlar treffer man på andre tavlare og man pusher hverandre og er glad tilsammans ock stemningen er mycket bettre. Dom yngre åkarne har der nogot at læra från adults. Dom yngre tavlarne vil se at adults tar det alvorlig men samtidig har det treveligt. Att man har bredde med Adults viser att om man skulle legge opp for en tid pga skole/ studier ock arbet, så er det mulig at komme tilbacks i idrotten.

Det var treveligt att få tavla i Sverige og jag hoppast att få tavla i Sverige en annon gong också.

Med vennlig helsning
Thony Hannevig

 

Deltagarna under Söderpiruetten som anordnades i samband med Elitseriefinalen i Mörrum våren 2017. Foto: Camilla Hannevig

Publicerad: 2017-05-17

Senast uppdaterad: 2017-05-17

Samarbetspartners

Sponsorer