Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Katarina Henriksson omvald på fyra år i SOK:s styrelse

Igår höll Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) sitt 104:e årsmöte, där Svenska Konståkningsförbundet ordförande Katarina Henriksson på nytt valdes in i SOK:s styrelse, för en fyra-års period, efter ett starkt stöd från övriga olympiska medlemsförbund.

SOK:s främsta uppgift är att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper och består av 36 ordinarie medlemsförbund (så kallade olympiska specialförbund, OSF) och 14 så kallade ”recognized förbund” (idrotter som för närvarande inte finns med på det olympiska tävlingsprogrammet men som är accepterade av Internationella Olympiska Kommittén, IOK).

Inför det 104:e årsmötet hade valberedningen fått in 14 nomineringar till fem styrelseplatser och nominerat Katarina och fyra övriga ledamöter. Efter sluten omröstning föll valen av personer enligt valberedningens förslag och Katarina Henriksson valdes således om för fyra nya år på sin plats i styrelsen.

– Det känns jättebra att ha fått fortsatt förtroende att få arbeta med de Olympiska frågorna. Vi kommer att fortsätta den viktiga dialogen med alla OSF och jag hoppas vi får ett effektivt och bra samarbete med RF kring Elitidrottsstödet. Sedan kommer vi naturligtvis fortsätta arbetet med att skapa förutsättningar för en OS-ansökan. Ett OS och Paralympics i Sverige 2026 tror jag verkligen kan lyfta svensk idrott, säger Katarina Henriksson.

Fyra styrelseledamöter valdes in för en fyra års period: Katarina Henriksson, konståkning (omval), Per Palmström, fäktning (omval), Malin Eggertz Forsmark, gymnastik (nyval) och Anders Larsson, ishockey (nyval). Olle Dahlin, Skidskytteförbundet, valdes in i SOK:s styrelse på två år efter Jerker Löfgren som avled 2016.

Hans Vestberg valdes som ordförande för SOK på fyra år under årsmötet.

Mer om SOK och deras uppdrag hittar du här: 

http://sok.se/sok-och-den-olympiska-rorelsen/sveriges-olympiska-kommitte.html

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Även här finns information om deras arbete: 

http://sok.se/sok-och-den-olympiska-rorelsen/den-olympiska-rorelsen/de-olympiska-varderingarna.html

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2017-04-21

Senast uppdaterad: 2017-05-08

Samarbetspartners

Sponsorer