Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Samarbete stärker barns rättigheter inom idrotten

Riksidrottsförbundet och Bris inleder samarbete för att öka kunskap och stärka barns rättigheter inom idrotten. Idrottsledare ska få bättre kunskap om barnrätt, och Bris om idrottsrörelsen, allt med syftet att skydda och stötta aktiva barn.

- Det här är ett mycket viktigt samarbete för alla barn och ungdomar i Sverige som idrottar. I de allra flesta fall är en idrottsförening en fantastiskt utvecklande och trygg miljö för barn och unga att tillbringa sin fritid i, men när det av olika anledningar inte är det, så finns nu möjligheten att vända sig till sitt regionala idrottsförbund för stöd från sakkunnig personal, vilket är jättebra, säger Malin Jarl, Generalsekreterare för Svenska Konståkningsförbundet.

Här kan du läsa mer om vad samarbetet innebär.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Publicerad: 2017-04-02

Senast uppdaterad: 2017-04-02

Samarbetspartners

Sponsorer