Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Historiskt brons för Majorov i Vinteruniversiaden

I helgen avgjordes konståkningens discipliner i Vinteruniversiaden, i Almaty, Kazakstan. Alexander Majorov slog personbästa och tog ett historiskt brons i herrklassen - Sveriges bästa placering någonsin inom singel, par och isdans i tävlingen.

Framför 14 000 åskådare i Almaty Arena i Kazakstan åkte Alexander Majorov sig till ett personbästa både i friåkningen (165,55) samt i totalpoäng (246,56). Det räckte till en bronsmedalj bakom Keiji Tanaka från Japan på silverplatsen och hemmaåkaren Denis Ten från Kazakstan på guldet. Majorovs brons är Sveriges bästa placering inom singelåkning i Vinteruniversiaden, en tävling för alla elitsatsande idrottare som även läser eftergymnasiala studier. Inom synkroniserad konståkning har Team Surprise ett guld från 2009.

Majorovs personbästa, 246,56 poäng, är även det bästa svenska resultatet någonsin i en tävling som inte faller inom Internationella Skridskoförbundets kriterier (där kvarstår höstens resultat från Warsaw Cup, 228, 97).

Såhär säger medaljören Alexander Majorov själv:
– Det var en fantastiskt bra tävling och en fantastiskt bra prestation. Det var jobbigt att komma direkt från EM till Universiaden, men det var värt det. Publiken var enorm, 14 000 personer som skrek och hejade, det har jag aldrig varit med om i tidigare tävlingar.

Sverige hade i herrklassen två ytterligare deltagare – Ondrej Spiegl på 22:a plats och Marcus Björk som tyvärr inte kvalificerade sig till finalen efter kortprogrammet. På damsidan tog Josefin Taljegård en 15:e plats. 

Se Alexanders samlade statistik genom karriären här.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om Vinteruniversiaden från Sveriges Akademiska Idrottsförbund – 

http://www.studentidrott.se/Nyheter/Nyheter/DensvenskatruppentillVinteruniversiaden2017/

Länk till annan webbplats.

Officiella hemsidan för Vinteruniversiaden 2017 hittar du här – 

https://almaty2017.com

Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-02-07

Senast uppdaterad: 2017-02-07

Samarbetspartners

Sponsorer