Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Julhälsning från Svenska Konståkningsförbundets ordförande

Förbundets ordförande skickar en julhälsning och blickar framåt mot det nya året.

Hej alla konståkningsvänner!

 

Tack för ett inspirerande och framgångsrikt konståkningår! Jag hoppas att ni haft en fin SM-vecka, ett bra Pre Event och att ni börjat njuta av julens ljus och dofter (ja kanske till och med av bestyren).

Nästa gång vi ses och hörs har den internationella mästerskapssäsongen satt igång. Först ut EM i Ostrava, det är bara en dryg månad kvar. Säsongens sista mästerskap är VM i synkroniserad konståkning som avgörs i Colorado Springs. Där och då tar vi över stafettpinnen och laddar om inför vårt värdskap av VM i Stockholm 2018!

Jag ser mycket fram emot det fortsatta arbetet med VM. Vi kommer att återkomma med mer information mycket snart. Hela konståkningssverige, alla discipliner, ska såklart vara med när vi en än gång får chansen att visa vårt arrangörskap och våra konståkare inför världspublik och media. Hoppas att få se många av er på plats i Stockholm för att heja fram våra svenska team till nya framgångar!

Nästa år kommer SM-veckan för singel, par och isdans att gå av stapeln i Skellefteå. Vår förhoppning är att också SM i synkroniserad konståkning ska kunna genomföras där, under Riksidrottsförbundets SM-vecka 2018. Det vore roligt, och på samma gång viktigt, att få presentera vår lagsport tillsammans med andra vinteridrotter och direktsänt i SVT. Visa bredden i sporten och ladda inför april och VM.

 

De stora nationella och internationella tävlingarna är viktiga för vår sport, men viktigast av allt är grunden och fundamentet – ni som engagerar er, utövar sporten och föreningarna som gör ett enormt viktigt arbete, varje dag. Året runt. Arbetet med att stärka och stötta föreningar tränare och SDF i enlighet med ”Idrotten Vill” och ”Konståkningen Vill” är en fortsatt prioritering. En grundförutsättning för att vi ska kunna nå våra mål om att vara Synligare, Starkare och Stoltare!

Ledorden Glädje, Glöd och Gemenskap har sällan känts viktigare än nu, det ska genomsyra allt vi gör, och det är viktigt att alla inom sporten känner att vi också lever efter de orden med allt vad de innebär.

 

Jag önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och ser fram emot nya fina framgångar under 2017!

 

Katarina Henriksson

Förbundsordförande

 

Publicerad: 2016-12-20

Senast uppdaterad: 2016-12-21

Samarbetspartners

Sponsorer