Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Arbetshäfte kring Uppförandekoden

Nu finns ett arbetshäfte till er hjälp för att underlätta diskussionerna kring och arbetet med Uppförandekoden i din förening.

Arbetshäftet är tänkt som ett förebyggande verktyg för dig och din förening.  Genom att reflektera över vad uppförandekoden betyder för dig i din/dina roller i föreningen, distriktet och förbundet kan du undvika att hamna i problematiska situationer i onödan. Om problem uppstår är du också bättre förberedd på att hantera dem på ett effektivt och konstruktivt sätt. 

Idrottsrörelsen har ett stort ansvar för medlemmarna. Genom att leva och leda i enlighet med Uppförandekoden kan vi säkra sunda verksamheter i föreningarna och säkerställa att våra medlemmar mår bra. Verksamheter där fler känner sig välkomna och fler vill stanna kvar längre.

Hur kommer vi igång?
Gå igenom häftet och diskutera fram en plan för hur just er förening ska börja arbeta med Uppförandekoden under våren 2017.  Ta gärna hjälp av er lokala SISU-konsulent så får ni ett bra stöd i ert arbete.

Klicka här för att komma till arbetshäftet. Länk till annan webbplats.

Inom kort kommer en engelsk version av häftet och till våren planeras även en översättning till ryska.

Publicerad: 2016-12-12

Senast uppdaterad: 2016-12-12

Samarbetspartners

Sponsorer