Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Landslaget samlas i Stockholm

Bosön och Solna gästas av landslagssamling för singel. Fystester, isträning, matlagning och coachingutbildning står på schemat.

4-8 maj samlas landslaget, SOK-utmanare och SKF-utmanare för 2016/2017 i Stockholm för uppstartsläger inför sommarens träningsläger och kommande säsong. Lägret inleds dag 1 på Bosön med fysprofilen för åkarna under ledning av Jepser Sjöqvist från SOK. För tränarna väntar landslagsledarteamträff med utvärdering av säsongen som varit och planering inför kommande säsong. SOK:s kostrådgivare Linda Bakkman tar sedan över stafettpinnen med kostteori som avslutas på kvällen med praktik i köket då åkare och tränare tillsammans ska laga en trerätters middag.

Dag 2 fortsätter åkarna med fysprofilen medan tränarna har ett introduktionspass i en treårig Coachingutbildning som Svenska Konståkningsförbundet tillsammans med RF anordnar för landslagstränarna. Första passet hålls av idrottspsyokologen Göran Kenttä.

Efter två dagar på Bosön fortsätter landslagslägret i Solna med istträning och yoga.

Publicerad: 2016-05-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer