Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uddevalla KF ger fler möjlighet att uppleva konståkning

Runt om i Sverige bjuder många av våra föreningar på fantastiska isshower som avslutning på säsongen. I Uddevalla ishall är det febril aktivitet på såväl isen som utanför inför Uddevalla Konståkningsförenings årliga isshow. I samarbete med en av klubbens sponsorer skänker föreningen biljetter till Sommarlyckan, ett ideellt projekt som vänder sig till barnfamiljer där en pressad ekonomi sätter stopp för utflykter och andra aktiviteter. Initiativet gör det möjligt för familjer som annars inte har någon möjlighet att gå på showen att få göra det, och att de får göra det tillsammans som en familj.

I fyra föreställningar under helgen 16-17 april kommer Uddevalla Konståkningsförening ta med publiken på en resa i filmens värld i isshowen ”Magic of the movies”.  Marie Pettersson Högesjö, ordförande i Uddevalla Konståkningsförening, berättar att det finns ett stort intresse i Uddevalla för showen och att hela föreningen är engagerade i arbetet med showen.

-

Showen är årligen återkommande och intresset växer för varje år. De sista åren har vi haft fullsatta läktare och det är ett väldigt tryck på biljettbokningen i år. Fortsätter det så här kommer det vara utsålt innan kassan öppnar inför första föreställningen. De sista åren har vi satsat mycket på ljud och ljus och vi anlitar ett företag som kommer och riggar upp detta. Föräldrarna i föreningen gör ett fantastiskt jobb! De syr kläder, snickrar rekvisita, sköter, kiosker, ljud, ljus, mm. Sömnadsarbetet börjar redan i januari och håller på ända tills showen börjar!

- Vår huvudtränare Anne-Louise Elwing gör ett fantastiskt jobb med regi , musik, teman inför varje år och till sin hjälp på isen med koreografin har hon övriga tränare i föreningen.

En av föreningens sponsorer valde att skänka sina sponsorsbiljetter till Sommarlyckan, ett ideellt projekt som vill underlätta för barnfamiljer med pressad ekonomi att kunna komma ut på utflykter och andra aktiviteter.

-

När jag fick höra om detta initiativ från vår sponsor kände jag direkt att detta var något vi som förening också ville bidra till. Vi dubblerade antalet biljetter sponsorn hade till förfogande och på den vägen är det.

Information om isshowen och möjligheten att ansöka om biljetter har Sommarlyckan lagt ut sin Facebookgrupp. Det är sedan projektet som tar ut vilka familjer som ska få biljetter. 

-

Vi sa inledningsvis att de skulle få 40 biljetter, 15 vuxen- och 25 barnbiljetter, men skulle det behövas några till så korrigerar vi de. Gör om vuxen- till barnbiljetter eller tvärtom. Det viktiga är att några familjer som annars inte har någon som helst ekonomisk möjlighet att gå på showen får göra detta tillsamman som en familj. Vi lade även till så att familjerna med dessa biljetter får gratis fika, avslutar Marie.


-

Ett fantastiskt initiativ som vi blev väldigt glada över att höra talas om, säger Malin Jarl, Generalsekreterare på Svenska Konståkningsförbundet. Samhällsengagemanget som Uddevalla KF visar är något vi gärna vill tipsa andra konståkningsföreningar runt om i Sverige om. Kan fler föreningar erbjuda samma möjlighet vore det förstås toppen. Svensk konståknings vision är ju att vi ska vara en idrott för alla, och det gäller inte bara att kunna utövakonståkning, utan att även kunna få upplevavår fantastiska idrott!

 

För mer information om Uddevalla KF:s show: http://www2.idrottonline.se/UddevallaKF-Konstakning/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-04-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer