Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ungdomslyft och Junior- och seniorträff i Stenungsund

Efter avslutad Elitseriefinal svidar Stenungsund om från tävling till träning för Ungdomslyftet och Junior- och seniorträff.

Svenska Konståkningsförbundets centrala satsning på ungdomar "Ungdomslyftet" startade säsongen 2008-2009 med målsättning att lyfta våra svenska ungdomar till konståkare i världsklass. Ungdomslyftet med projektledare Regina Jenssen i spetsen är nu inne på sitt åttonde år. I samband med Elitseriefinalen anordnas det andra centrala lägret för ungdomarna den här säsongen. Drygt 30 ungdomar kommer tillsammans med deras tränare få ta del av inspirerande och utvecklande dagar. 

Samtidigt anordnas även Junior- och seniorträff, ett samarbetsprojekt mellan utvecklingskommittén och elitkommittén singel/par/isdans. Målgruppen är åkare (juniorer och seniorer) och tränare som ligger strax utanför landslaget. Junior- och seniorträffarna syftar bland annat till att behålla fler juniorer och seniorer på hög nivå längre inom sporten.

Ungdomslyftet och Junior- och seniorträffen pågår från söndag till tisdag och inkluderar ispass, fys och teori.

Stor tränarkompetens ska inspirera till fortsatt utveckling

Tränare på lägret är en av Finlands mest framgångsrika tränare Virpi Horttana som bland annat fostrat Europeiska mästarinnan (2009) Laura Lepistö. Virpi tränar även finska VM-åkaren Viveca Lindfors. Ytterligare spjutspets på träningarna kommer Viktoria Helgesson att stå för. Viktoria är en fd världsåkare som efter sin aktiva karriär nu fortsätter som tränare. Fyspassen kommer Jesper Sjökqvist från Sveriges Olympiska Kommitté att hålla i.

Publicerad: 2016-04-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer