Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Rekordmånga konståkare till jubilerande SKF-trofén i helgen

I helgen är det dags för SKF-trofén, en av Sveriges stora konståkningstävlingar. Förutom att tävlingen firar 40 år är det också rekordmånga anmälda. SKF-trofén är en av de få konståkningstävlingar i världen där singelåkare kan tävla mot varandra i lag.

I år fyller konståkningstävlingen SKF-trofén 40 år. Första tävlingen anordnades säsongen 1975/1976 i Sundsvall och i år arrangeras den, på uppdrag av Svenska Konståkningsförbundet, av Göteborgs Konståkningsförbund. Tävlingarna hålls i Åby ishall i Mölndal den 1–3 april.

Det finns få konståkningstävlingar i världen där singel- och paråkare kan tävla mot varandra i lag. I Sverige finns ett undantag, i den anrika SKF-trofén. SKF-trofén är en lagtävling där Sveriges olika distriktsförbund tävlar mot varandra. De 11 distrikten  får ställa upp med 1 lag var. Laget ska bestå av minst 3 och max 9 åkare/par. För att kunna utnyttja maximalt antal deltagare (9) ska laget representeras av åkare/par i minst fyra (4) olika klasser, varav minst en herr-, pojk- eller parklass.

Inte nog med att SKF-trofén jubilerar, det är också rekordmånga deltagare anmälda: 96 anmälda. Alla 11 distrikt deltar med så gott som fulla lag. 

Läs mer på Göteborgs Konståkningsförbunds hemsida – http://www.svenskkonstakning.se/DISTRIKTEN/GoteborgsKonstakningsforbund/ Länk till annan webbplats.

Läs Filip Stillers krönika där han minns tillbaka på sina minnen från den unika lagtävlingen, SKF-trofén – http://skatesweden.se/sv/stiller-om-tjusningen-med-skf-trofen/ Länk till annan webbplats.

Följ tävlingarna här (online-resultat, fortlöpande redovisning lagresultat):

http://www.svenskkonstakning.se/Tavla/SKF-trofen/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-03-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer