Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Man blir aldrig för gammal för konståkning!

Karin Starzmann visade vid Lidköpings konståkningsklubb 50-årsjubileum att man aldrig blir för gammal för konståkning. Vid klubbens 50-årsfirande i helgen dammade 50-åriga Karin bokstavligen av sitt gamla shownummer ”Mamma är lik sin mamma” och fick publiken att jubla.

Karin Starzmann, jämnårig med Lidköpings konståkningsklubb (LKK), har sedan ett par säsonger återvänt till klubben efter att en gång i tiden varit en av LKK:s mest framgångsrika åkare. I dag tränar hon cirka två dagar i veckan. Axel och några dubbelhopp sitter fortfarande och nyligen klarade Karin både fri- och basictest 2.

Vid helgens showuppvisning i samband med klubbens 50-årsjubileum, tog hon plats på isen iklädd städrock, skurborste och dammvippa och åkte till tonerna av ”Mamma är lik sin mamma”. Efter halva numret åkte städrocken av och till tonerna ”Jag är en tuff brud i lyxförpackning” visade Karin att man aldrig blir för gammal för konståkning. Och tuff är Karin verkligen. I sitt shownummer, som hon tävlade med som ung, visade hon prov både på axel, saxhopp och butterfly och Karin fick publiken att häpna.Publiken jublade efter uppvisningen och Karin var väldigt glad att det gick så bra.

- Jag älskar att åka konståkning och har för avsikt att fortsätta så länge jag kan, och det innebär att ingen i denna klubb någonsin kommer att kunna hävda att hon eller han är för gammal för konståkning, sa hon vid LKK:s jubileumsfest på lördagskvällen.

Publicerad: 2016-02-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer