Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Beviljade bidrag och fortsatt stöd för Jämlik Ishall

I förra veckan kom beskedet att såväl KK Trollhättan- Vänersborg som Karlskrona KK fick ja från Allmänna Arvsfonden på sin ansökan om bidrag till en installation av No Fall. Bägge föreningarna satsar på verksamhet inom det nationella projektet Jämlik Ishall. Dessutom får Jämlik Ishall centralt fortsatt stöd.

Jämlik Ishall syftar till att integrera personer med funktionsnedsättning i konståkningen och ska bland annat bidra till en utveckling av hjälpmedel i våra ishallar, men även skapa en ökad fokus på hur våra ishallar byggs. Ett tiotal föreningar har sedan starten 2013, med stöd från Jämlik Ishall och Allmänna Arvsfonden, kunnat utveckla verksamheter för över 300 barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

För KK Trollhättan- Vänersborg och Karlskrona KK innebär Allmänna Arvsfondens besked ett bidrag på totalt ca 1,7 miljoner för installation av No Fall. Dessutom tilldelas Svenska Konståkningsförbundet centralt ytterligare ca 1.7 miljoner Kr för Jämlik Ishall-projektets tredje år. 

-

Vilken vecka för konståkningen! Nära 3.5 miljoner kronor från Arvsfonden i nya pengar för att utveckla verksamhet till gagn för vår sport. Mycket glädjande och jag hoppas att detta kan inspirera fler föreningar att arbeta med Jämlik Ishall och även kunna söka bidrag för detta, säger Per Adler, projektledare för Jämlik Ishall.

Publicerad: 2015-11-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer