Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Utbildningsveckan - Mötesplatsen för flera av konståkningens viktigaste utbildningar

Till helgen gästas Quality Hotel Arlanda av svensk konståkning och Utbildningsveckan. Här ska bland annat nya tekniska funktionärer, tävlingsledare och kursföreläsare utbildas. Vi tar pulsen på Caroline Andersson som ansvarar för Utbildningsveckan.


Caroline Andersson

Utbildningsansvarig, Svenska Konståkningsförbundet

Inför varje säsong samlar Svenska Konståkningsförbundet viktig kompetens på ett och samma ställe för den traditonsenliga Utbildningsveckan. En mötesplats för utbildningar men även utbyten av erfarenheter. Årets Utbildningsvecka anordnas 27-30 augusti på Quality Airport Hotel Arlanda i Stockholm. 

Hej Caroline! Tillsammans med Anna Tjernström ansvarar du för planering och genomförande av Utbildningsveckan. Hur går det med de sista förberedelserna?

- Det går bra! Det är minst sagt fullt ös så här dagarna innan utbildningsveckan drar igång. Just nu jobbar vi intensivt för att få de sista bitarna att falla på plats. Dessutom förbereder alla våra kursföreläsare sig som bäst för att erbjuda spännande och inspirerande föreläsningar. 

När påbörjades arbetet med Utbildningsveckan?

- Arbetet med utbildningsveckan startar ungefär ett halvår innan genomförandet. Inledningsvis handlar det främst om att boka en konferensanläggning. Samtidigt startar ett arbete i våra kommittéer som tillsammans med förbundskansliet tar fram förslag på innehåll och föreläsare. Därefter intensifieras arbetet ju närmre vi kommer genomförandet. 

Vilka utbildningar arrangeras denna helg?

- Det är verkligen en salig blandning! Vi arrangerar utbildningar med koppling till våra tävlingar så som Tävlingsledning, IndTA, DVO, ClubCompFS, Tekniska Specialister (TS) och Tekniska Kontrollanter (TC). För TS och TC arrangerar vi även återcertifieringskurser. En nyhet för årets Utbildningsvecka är Evenemangsutveckling som är en kurs för erfarna tävlingsledare som vill ta sina evenemang ytterligare en nivå.

Under säsongen sker utbildningar av domare och tränare ute i landet och under Utbildningsveckan samlas föreläsarna för dessa utbildningar för erfarenhetsutbyte, fortbildning och riktlinjer för kommande utbildningar. Den utbildningen kallar vi Kurs för Kursföreläsare. Ytterligare en nyhet för årets utbildningsvecka är vårt synkroseminarium med bland annat föreläsningar om fysträning och regler.

Därtill har förbundsstyrelsen möte fredag-lördag och gruppen Teknisk Support är samlade i tre dagar för att gå igenom våra två tävlingsutrustningar inför säsongen, så det är som sagt en verklig blandning av utbildningar och möten!

Hur många kommer att samlas denna helg? 

- Vi kommer att vara ca 200 personer.

Till sist, vad har du för förväntningar på Utbildningsveckan 2015?

- Att alla deltagare får en inspirerande och lärorik helg!

Publicerad: 2015-08-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer