Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Marina Johanssons stipendium 2015 tilldelas Matilda Algotsson

Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, tisdag den 16 juni som är Marinas födelsedag, delas det fjärde stipendiet ut ur fonden. Mottagare är Matilda Algotsson, Solna.

Marina Johansson började sin konståkningskarriär hemma på Tjörn och åkte i
Tjörns KK fram till 1994. Ett par år senare började Marina att fotografera mer
och mer, och var vid sin bortgång en erkänt mycket duktig konståkningsfotograf
som anlitades av många, däribland både Svenska Konståkningsförbundet och
Internationella Skridsko Unionen (ISU).

Marina hade även ett stort intresse för synkros utveckling, och var under många år en engagerad och mycket omtyckt medarbetare i Elitkommittén för Team & Isdans (numera Elitkommittén för Synkroniserad Konståkning, EKSY). 


Marina Johansson vid rink side (foto: Mirille Geurts)

I samband med Minnesgudstjänsten som hölls i Klädesholmens Kyrka på Tjörn den 12 november 2011, startade Marinas familj en Minnesfond för att hedra minnet av Marina med syftet att främja svensk konståkning.

Nu har beslutet tagits om vem som ska få det fjärde stipendiet och det delas ut på Marinas födelsedag: 

Matilda Algotsson, Solna Konståkning, med motiveringen:

"Matilda har visat väldigt bra resultat både på svenska och internationella tävlingar under säsongen, där hon förutom att vinna guld på både JSM och Nordiska Mästerskapen även tävlat fem internationella tävlingar med två fina pallplatser (silver på Mentor Nestle Torun Cup och brons på Gardena Spring Trophy) och övriga bra resultat (4a, 5a och 7a). Vi vill med vårt stipendium hoppas vara en hjälp i den fortsatta utvecklingen till att bli en ny lovande svensk konståkare."

Stipendiet är på 10 000 kr.

Alla som vill hedra minnet av Marina uppmanas att skänka ett bidrag till Marinas Minnesfond på bankkontot: 8356-8, 74 654 473-3 (Tjörns Sparbank).

Publicerad: 2015-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer