Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ännu ett lyckat pojksammandrag

I helgen samlades runt 40 killar från Sverige och Norden för att träna tillsammans i Katrineholm under ledning av Laco Vince. Som tidigare år en mycket lyckad helg!I fredags eftermiddag träffades ett 40-tal killar i Katrineholms Ishall. De inledde direkt med ett ispass med fokus på skridskoteknik. Efter lite kvällsmat fortsatte killarna med ett teoripass där de bland annat pratade om regeländringar inför säsongen 2014-2015. Därefter sovdags på Olssons Vandrarhem som ligger precis vid ishallen.


Killarna var indelade i olika grupper utifrån ålder och kunskap. Många hade med sig sina hemmatränare för att på bästa sätt ta tillvara träningstips och nyheter. Helgen är förstås en bra utbildning även för de medföljande tränarna.

Både lördag och söndag var fyllda med ispass utspridda över dagarna, och ispassen kompletterades dessutom med fysträning. På söndag eftermiddag klev alla deltagande killar ut på isen samtidigt och avslutade konståkningshelgen tillsammans i Katrineholm.


Söndagen var även valdag - i Katrineholm var valet redan klart vid 16-tiden: Alla skulle hem och träna konståkning!

Ett stort tack vill förbundet och Utvecklingskommittén rikta till dels Laco för sitt stora engagemang för våra konståkande killar, dels till Backa KK i Katrineholm för en strålande insats som arrangör.

Pojksammandraget erhåller bidrag från Idrottslyftet, vilket möjliggör den låga avgiften för deltagarna.

Foto: Kjell Pettersson och privat

Publicerad: 2014-09-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer